Skip to main content

Overige technieken

Nagelbeugel

BS quick spange
Een ingroeiende/ingegroeide nagel kan veel pijn en ongemak veroorzaken. De oorzaak van een ingroeiende nagel kan verholpen worden met een nagelbeugel. De techniek die ik toepas is de BS quick spange. Deze nagelbeugel is dun waardoor u geen last zult ondervinden. Op een snelle en gemakkelijke manier wordt de nagelbeugel op de nagel geplakt. Deze nagelbeugels zijn ook geschikt voor risicovoeten en kinderen.

Anti-druk

Als er sprake is van drukplekken op uw voet of teen/tenen is het mogelijk om met diverse technieken de druk te verminderen.

Vilttechniek

Door middel van vilt of ander materiaal is het mogelijk om tijdelijk de druk te verlichten. Dit wordt vaker gedaan bij een wondje (dat kan dan beter genezen), een net verwijderde likdoorn of plaatselijk verhoogde druk. U krijgt advies hoe u het vilt het beste kunt verwijderen.

Orthese

Een orthese is een silicone teenstukje. Dit teenstukje kan voor langere tijd uw klacht verhelpen door de druk weg te nemen. Denk dan aan pijn of ongemak bij de tenen door b.v. een likdoorn, druk tussen de tenen of een hamerteen. Denk ook aan drukpunten op de teen of een hallux valgus. Een orthese kan uitkomst bieden doordat het op uw voet wordt gemaakt.

Nagelcorrectie

Nagelcorrectie wil zeggen: een nieuwe nagel creëren met gel. De gel waarmee gewerkt wordt is bijzonder geschikt voor het repareren van bijvoorbeeld mycose (schimmel)nagels, traumanagels , ingroeiende nagels, tunnelnagels, stootnagels en afgebroken nagels op de tenen. Het kan pijn verlichten maar er ook voor zorgen dan mensen in de zomer met een open schoen durven te lopen. Het resultaat is verrassend mooi en mensen verlaten zelfverzekerder de praktijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Vergoeding

Op medische indicatie zijn vergoedingen mogelijk. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Of kijk op www.zorgwijzer.nl